"Десна" - "Енергетик" 0:1

Зустрічалися дві команди з різними, але відчутними проблемами. У «Енергетика» травмовано шість гравців основи (в тому числі пара центрбеків), а над «Десною» дамоклевим мечем нависла загроза втратити три очки за заборгованість перед ПФЛ (врятуватися можна лише заплативши до 13.00 27 серпня).

 

Судячи з того, що відбувалося на полі, футболісти обох команд серйозно вражені клубними негараздами – і гості, і господарі ледве пересувалися і «подарували» чернігівським вболівальникам один з найнудніших матчів за останні роки.

 

Хоча почалося все жваво. Чуланов, який супроводжував м’яч, що котився в бік воріт, зупинився, сподіваючись на воротаря, а Пилипенко, в свою чергу, чекав, що захисник все вирішить сам. Скористався цією неузгодженістю 19-річний новачок «Енергетика» Віталій Дністрян (його заявили напередодні і на сайт ПФЛ його прізвище навіть не встигли внести до складу команди). Він вискочив з-за спини Чуланова і м’яко перекинув Пилипенка, який все ж рвонувся вперед, намагаючись виправити ситуацію.

 

Власне, після цього, гру можна було закінчувати. Бо на полі було все, крім футболу. Були, як мінімум, три пластикові пляшки, які полетіли з трибун на бігові доріжки (очевидці розказали ще про одну, яка вже після свистка впала там, де футболісти йдуть з поля до роздягалень). Було щось схоже на бійку наприкінці гри, коли Кожем’яченко двома руками штовхнув когось з суперників, що заважали швидко розіграти штрафний (щастя форварда, що арбітр цього не помітив - червона картка «світила» за таке розпускання рук). Були незрозумілі розіграші стандартних положень, 99% яких викликали лише здивування на трибунах.

 

«Офігіозом» такої практики став розіграш доволі небезпечного штрафного, який було призначено трохи лівіше від центру в 25-27 метрах від воріт. Біля м’яча зупинилося троє «деснянців», гості вишикували масовану стінку, трибуни вимагали гол і… За кілька секунд половина глядачів сміялася, а решта освистувала «креативність» чернігівців. Уявіть собі: розбігається Мостовий, але замість удару він перескакує м’яч і біжить далі, тут же вискакує Кобець, який замахується для удару, але повторює трюк Мостового і теж біжить далі. Залишається лише Анеліков, який заносить ногу над м’ячем і зупиняється, озираючись по сторонам в пошуках відкритих для передачі партнерів. Таких не виявилося і він просто віддав пас назад на власну половину поля. Ганебнішого «розіграшу» бачити ще не доводилося.

 

Що стосується ігрових моментів, то «Десна» спромоглася лише на один справді реальний шанс для взяття воріт. Старенький біля самого кутового прапорця наздогнав м’яч і навісив у воротарський майданчик. Бандрівський чомусь не вийшов і Сердюк у боротьбі з захисником зумів пробити головою. Кіпер «енергетиків» зумів зреагувати, скластися і відбити удар з трьох метрів. Можна до активу занести ще й удари Кобця (воротар) і Войнаровського (заблокував захисник) на початку другого тайму, але то були скоріше епізоди.

 

Щоправда і гості з Бурштину лише епізодично з’являлися в чужих володіннях. Одного разу Сергій Срібний, якого забули на дальній штанзі, без перешкод головою замикав навіс з флангу, але пробив трошечки вище воріт. Ще раз Степанов обікрав Боровкова, вискочив під кутом сам на сам з воротарем «Десни», але замість удару ледь копнув м’яча в руки Пилипенку.

 

Так, знаючи про проблеми в клубі (в.о. головного тренера «Десни» Юрій Овчаров розповів, що навіть на харчування грошей нема), важко дорікати гравцям за таке «видовище», але… З такою грою навіть за умови вирішення фінансових проблем, доведеться боротися за виживання.

 

«Десна»: Пилипенко, Анеліков (Єлісєєв, 85), Боровков, Чуланов (Войнаровський, 46), Євстафієв, Кобець, Сердюк (Бондаренко, 78), Старенький, Кондратюк, Грибанов (Ільяшов, 74), Мостовий (Кожем’яченко, 76).

 

«Енергетик»: Бандрівський, Данищук (Пащенко, 85), Даньків, Головко, Срібний, Деренюк, Долотко, Чернов, Лазорик, Дністрян (Павлик, 90+2), Степанов (Міліщук, 80).

ФК "Львів" - Прикарпаття" 4:0

Зрозуміло, що господарі, котрі більше місяця не тішили своїх прихильників перемогами, зі стартовим свистком кинулись атакувати ворота суперників. І вже на 4-ій хвилині зустрічі ФК “Львів” міг вийти вперед, щоправда зусиллями іванофранківця Мельничука. Б.Баранець прострілив у карний майданчик суперників, захисник хотів зробити як краще, а натомість ледь не забив гол-шедевр у власні ворота - м’яч влучив у поперечину. Дві хвилини по тому Романюк віддав довгу передачу на Мандзюка, нападник шкіряного прийняв, одначе у боротьбі з двома захисниками пробив повз ворота.

 

В другій половині першого тайму активніше заграв Чепурненко, нагоди відзначитись у нього були, але спочатку зі штрафного він пробив повз ворота, а згодом Мандзюк класно пропустивши м’яча вивів Чепурненка на рандеву з Єршовим, та обіграти кіпера “Прикарпаття” нападник не зумів. Потім триходівка Танчик-Ільків-Чепурненко закінчилася ударом останнього у стійку. Спробував пробити ножицями Федорчук: вийшло ефектно, проте не результативно. Але львів’яни таки дотисли своїх суперників. Вже у компенсований арбітром в першому таймі час Б. Баранець обіграв Єршова, та бити з гострого кута не став - віддав на Романюка, а той не схибив - 1:0.

 

Друга 45-хвилинка розпачалась голом Федорчука. Ільків навісив на дальню штангу, а захисники “Прикарпаття” схоже проспали гравця української “молодіжки”, відтак Валерій спокійно переправив шкіряного у ворота суперників. На 54-ій хвилині Б.Баранець накрутив двох оборонців гостей і опинився на газоні. Фанати “Львова” думали: “Пенальті”, - натомість суддя сказав: “Симуляція”, - і показав півзахисникові жовту картку. А вже через чотири хвилини після цього епізоду господарі оформили розгром “Прикарпаття” - відзначився Мандзюк після передачі Федорчука. Та не минуло й десяти хвилин як Федорчук класним ударом з метрів 27-ми, після розіграшу штрафного, записав до свого активу дубль.

 

Пропустивши чотири (!) голи підопічні Пташника, мабуть, зрозуміли, що продовжувати оборонятися більше немає сенсу, відтак спробували здійснити декілька атак. І гол престижу гості все-таки могли забити. Венчак помилився і віддав м’яча в ту зону, де стояли Вірстюк та Гунченко, та поки гравці “Прикарпаття” розбиралась між собою хто повинен володіти м’ячем, з ними розібрався Леонідов. А “Львів” забив знову, щоправда арбітр гол не зарахував, натомість зафіксував офсайд у Панаса. Але не був у положенні Ліщук, коли його Козак вивів віч-на-віч із кіпером гостей, проте нападник примудрився не влучити у ворота. Іще кінцівка гри запам’яталась двома ударами з далеку Грицая, які заставили Єршова понервувати.

 

А про “Прикарпаття”, нехай не ображаються на мене прихильники цієї команди, але сказати нічого. Звісно гості намагалася щось створити, але ні командними зусиллями, ні тим паче індивідульними у них нічого не виходило. Все-таки клас “Львова” є відчутно вищим, що, зрештою, і засвідчив підсумковий рахунок.

 

Сергій Пташник, головний тренер ФК “Прикарпаття”:

 

- ФК “Львів” - явний фаворит. Ми знаємо, що це за команда і як вона вміє грати. Сьогодні “Львів” досягнув того, що не вдалось нам. Думаю, було би цікавіше, якби команда не пропустила гол в кінці першого тайму. Наразі ми в такому психологічному стані, що після пропущеного м’яча не можемо говтатись, нема в нас поки що того духу прикарпатського духу. Але я радий за ФК “Львів”, вони дійсно грають у футбол.

 

- Яка фінансова ситуація у клубі?

 

- Ситуація дуже складна. До 13-ої години 27 серпня треба здійснити внесок, якщо не зробимо цього, то нам знімуть три очки, а далі... Але ми продовжуємо працювати. І я і хлопці хочемо, щоб команда залишилась, та це не від нас залежить.

ФК “Львів”: Венчак, Розгон, Гальчук (Грицай, 73), Ільків, Романюк, Лупашко (Леонідов, 72), Танчик (Козак, 61), Федорчук, Б.Баранець (Ліщук, 80), Чепурненко, Мандзюк (Панас, 59)

 

“Прикарпаття”: Єршов, Гребінський, Мельничук, Заріцький, Деркач (Щеглюк, 79), Ревуцький (Гунченко, 46), Іванишин, Боришкевич (Микуляк, 63), Худоб’як (Борш, 46), Зелді, Стоцький (Вірстюк, 70)

 

Попередження: Б.Баранець 53 - Боришкевич 5, Гребінський 22, Худоб’як 23

27 Серпня 2009, 17:18
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Спорт:
НОВОРІЧНИЙ ЧЕМПІОНАТ
30 Грудня 2016, 12:45
Нагороження кращих спортсменів за підсумками 2016 року
30 Грудня 2016, 6:43
В Івано-Франківську відбувся II Всеукраїнський турнір з боксу
28 Грудня 2016, 15:18
НОВОРІЧНІ СПОРТИВНІ ІГРИ серед молоді з обмеженими можливостями
28 Грудня 2016, 6:43
Відбулись традиційні дитячі змагання “Новорічні старти”
27 Грудня 2016, 12:18
ІФНТУНГ отримав нагороду за спортивні досягнення
26 Грудня 2016, 18:58
Всеукраїнський турнір з боксу
26 Грудня 2016, 6:34
В облдержадміністрації нагородили найкращих спортсменів Прикарпаття
23 Грудня 2016, 9:19
Відбулися змагання до Дня Святого Миколая
22 Грудня 2016, 14:30
Коломиянин отримав кубок кращого боксера року
22 Грудня 2016, 11:22
В Івано-Франківську відбувся відкрити кубок з боксу серед юнаків
20 Грудня 2016, 10:58
Спортивні змагання до Дня Святого Миколая
20 Грудня 2016, 7:13
У франківській школі №15 відкрили футбольне поле на штучній траві
19 Грудня 2016, 21:22
Міські спортивні змагання серед дітей з функціональними обмеженнями
16 Грудня 2016, 6:40
Франківці зіграють з португальцями у футбол
15 Грудня 2016, 10:09
Спортивно-мистецьке свято "Воїн року"
15 Грудня 2016, 7:39
У Богородчанах депутати облради відсвяткували професійне свято на волейбольному майданчику
09 Грудня 2016, 13:20
6 золотих медалей привезли франківські студенти-медики зі світового чемпіонату з гирьового хортингу
08 Грудня 2016, 20:31
Спортсмен зі Снятинщини виборов “золото” на чемпіонаті в Грузії
08 Грудня 2016, 18:59
Коломиянка Вероніка Івасюк виборола золоту медаль в Ізраїлі
07 Грудня 2016, 16:32
ФК "Тепловик" змінив назву
07 Грудня 2016, 13:39
Студент Коломийського навчально-наукового інституту Олександр Лесько став призером чемпіонату України з пауерліфтингу
07 Грудня 2016, 9:20
Тенісистка Вікторія Гоголь розпочинає змагання з перемоги
06 Грудня 2016, 16:32
Франківчанка Анастасія Романюк – кращий арбітр чемпіонатів України серед жінок
06 Грудня 2016, 11:25
Громадськість Прикарпаття відзначила Міжнародний день інвалідів
06 Грудня 2016, 8:55