Шановні іванофранківці! 

Мені 43 роки. З них 20 я працював керівником великих підприємств. Був фінансовим директором  на калуському «Лукорі», головою правління на «Івано-Франківському м‘ясокомбінаті», першим заступником на «Івано-Франківськгазі». Завжди займався конкретними господарськими справами та досягав результату навіть там, де це здавалося неможливим. Всі проблеми, які ставило переді мною життя, я вирішував з честю. 

Сьогодні я прийняв рішення йти на посаду міського голови Івано-Франківська. Мої наміри прості та  зрозумілі — я готовий брати відповідальність і змінити майбутнє нашого міста на краще.

У місті будуть зміни!

* Квартирна плата, зібрана в будинку, витрачатиметься суто на його потреби. Наприклад, якщо площа дев’ятиповерхового будинку 6 000 кв. м, то щомісячний збір коштів з цього будинку становить близько 4 500 гривень. Кошти мають накопичуватися на його окремому рахунку, а далі — витрачатися тільки на ремонти та інші потреби цього будинку.


 * Житловий фонд Івано-Франківська на 30% складається з панельних будинків. Технологія, за якою вони будувалися, морально застаріла. Вважаю, що завдання керівника міста — залучити кошти стабілізаційного фонду та кошти міжнародних організацій за програмами енергозбереження. За цими програмами в Україні у 2010 році виділялося близько одного мільярда гривень. Частина цих коштів повинна використовуватись в Івано-Франківську для утеплення будинків сучасними матеріалами. Це дасть можливість зекономити витрати тепла на 40%.  


 * Для збільшення кількості місць у дитячих садках необхідно добудувати мансардні поверхи. Це можна зробити з сучасних будівельних матеріалів — легких і теплих. Вартість добудови мансардних поверхів становить близько 1,5 мільйона гривень. Якщо почати найближчим часом, ми можемо вирішити проблему нестачі місць для дітей протягом найближчих п’яти років.
 

* Сьогодні гарячу воду подають за графіком, а з крана гарячої води тече холодна. Впродовж останніх років так звані циркуляційні системи було просто відрізано. Нині  найголовнішим завданням міських комунальних служб є відновлення роботи циркуляційних систем.  І тоді цілодобова подача гарячої води стане можливою.

*   Вулицями міста щодня проїжджає 40 тисяч автомобілів. Всі вони потрапляють в затори. Львівський державний інститут проектування міст «Містопроект» розробив схему руху транспорту для Івано-Франківська. Впровадити її ми можемо в наступному році. і проблема руху транспорту в місті буде вирішена.
 

* Для капітального ремонту об’їзної дороги потрібно затратити 45-50 мільйонів гривень. Нині дорога перебуває на балансі міста. Необхідно повернути
об’їзну дорогу до переліку доріг загальнодержавного значення і почати ремонтувати її спільно — за рахунок державного та міського бюджетів.
 

* Проблемою багатьох дворів нашого міста є стан міжбудинкових проїздів та ями в дворах. Міжбудинкові проїзди і тротуари потрібно викладати бруківкою. Вона є дешевшою на 30%, ніж асфальт, має кращий вигляд та практичність. В разі ремонту підземних ліній чи труб  бруківку можна легко демонтувати та покласти назад, кожного разу заощаджуючи кошти.
 

* Паркування автомобілів у дворах створює масу незручностей мешканцям будинків. Шукаючи, де залишити автомобіль на ніч, водії виїжджають на газони. Здійснивши інвентаризацію кожного двору, можна облаштувати додаткові місця для паркування. При цьому необхідно зберегти зелені насадження у дворах.
 

*   На вулиці Надрічній поруч із залізничним мостом потрібно збудувати новий автомобільний міст, який з’єднає мікрорайон Пасічна з центральною частиною Івано-Франківська. Це розвантажить вулицю Галицьку та розв’яже проблему доїзду мешканців мікрорайону Пасічна. Кошти для розроблення проекту та необхідної документації ми передбачимо в новому бюджеті міста. Маючи проект, ми доб’ємося державного співфінансування робіт для зведення нового моста.
 

* Щодня мешканці мікрорайону Пасічна не можуть вчасно добратися на роботу через затори. Для вирішення цієї проблеми пропоную побудувати кільцеву розв’язку на перехресті вулиць Галицька-Тролейбусна-Пасічна. Це європейська практика. Згідно з розрахунками, швидкість руху буде збільшена вдвоє. Розв’язання цієї проблеми не потребує великих коштів. Це можна зробити на початку наступного року.
 

* Будівництво нової дороги від обласної клінічної лікарні до мосту вирішить проблему з рухом транспорту по вулиці Пасічні. Довжина цієї дороги — 500 метрів. Це скоротить час руху та спрямує транспортний потік прямо до мосту.
 

*   Організацію відпочинку на березі річки Бистриці можна вирішити в наступному році. Потрібно облаштувати відпочинкову зону пляжами, місцями для дозвілля з біо-туалетами та сміттєвими урнами. Комунальні служби вчасно забиратимуть там сміття. На це потрібні незначні кошти. Проблема забруднених берегів буде вирішена.
 

* Для занять спортом та забезпечення дозвілля молоді я пропоную реконструювати ФОК «Кристал» на вулиці Симоненка. Там зробити сучасний спортивний центр з ігровим залом, трибунами та басейном. Бізнес, який сьогодні утримує спортивні команди, — гордість івано-Франківська, готовий долучитися до цього проекту. Об’єднавши зусилля, роботи з реконструкції ми можемо завершити в 2013 році.
 

* Забезпечення безперебійного та якісного електропостачання у «Військовому містечку» можливе шляхом заміни мереж електропостачання. Енергетики можуть виконати це протягом шести місяців. Проектна документація на такі роботи вже розроблена.
  

* Підтоплення мікрорайонів міста стало проблемою, яка загрожує життю людей. Підмивання дамби в селах Микитинцях та Вовчинцях, хвиля води, яка витікала з території аеропорту, завдали мільйонних збитків. Вирішення цієї проблеми полягає у відновленні водовідведення з аеропорту та села Крихівців, укріплення берегів у Микитинцях та Вовчинцях. Організація відновлювальних робіт, проведення їх згідно з чітким графіком здатні запобігти підтопленням у майбутньому.
  

* Річка Млинівка створює масу проблем мешканцям села Угорників. Її необхідно спрямувати в каналізаційний колектор. Для вирішення цього питання  потрібно 5,5 мільйона гривень. Цю значну суму можна залучити  з обласного екологічного фонду.
  

* Відділення сімейної медицини в с. Угорниках можна відкрити в приміщенні сільської ради. Тут необхідно провести  ремонт та облаштувати кімнати для лікарів. Обладнання для такого відділення готова надати благодійна організація. Виконати ремонтні роботи реально до вересня 2011 року.
 

*   У Вовчинецькій школі сьогодні навчається 106 дітей. Для них необхідно облаштувати нову їдальню та спортивний зал. Це дасть змогу організувати харчування школярів  та проводити уроки фізкультури в новому облаштованому залі.

*  Я гарантую завершення будівництва школи в селі Хриплині.
 

* Облаштування тротуарів вздовж центральної дороги в с. Хриплині — нагальна необхідність. Їх відсутність загрожує життю людей. Для цього необхідно виділити з міського бюджету 280 тисяч гривень. Ці роботи можна почати вже навесні 2011 року.
  
 Все це — мої конкретні зобов’язання. Увесь свій досвід менеджера, економіста, господарника, усі сили і напрацювання я сповна використаю для Івано-Франківська. Тільки в діалозі з депутатським корпусом, місцевими виробниками, представниками малого та середнього бізнесу, культурними діячами, інтелігенцією нашого міста я зможу реалізувати цю програму.  

 

Час робити зміни!

07 Жовтня 2010, 13:00
Теги:

Версія для друку
Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Погода, Новости, загрузка...
Додати новий коментар



Останні новини з категорії Політика:
Головою Космацької ОТГ обрали діючого голову сільської ради
19 Грудня 2016, 18:31
У Тлумачі 12 партій змагатимуться за 26 депутатських мандатів
16 Грудня 2016, 18:54
Три територіальні громади Коломийщини через тиждень обиратимуть місцеву владу
08 Грудня 2016, 18:06
Троє прикарпатців увійшли до складу політради партії "Укроп"
28 Листопада 2016, 8:37
На Прикарпатті стартувала підготовка до перших виборів в об’єднаних громадах
08 Листопада 2016, 20:04
18 грудня у семи ОТГ Івано-Франківщини відбудуться вибори
11 Жовтня 2016, 9:43
На Прикарпатті 8 об’єднаних громад чекають на вибори
04 Жовтня 2016, 20:39
Михайло Королик очолив Івано-Франківську обласну організацію ВО "Свобода"
20 Вересня 2016, 21:28
ЦВК прийняла 100% протоколів з ОВК. Переміг Віктор Шевченко
18 Липня 2016, 20:16
Чесно: Вибори на Прикарпатті – змагання політичних обіцянок
14 Липня 2016, 18:27
Левко Лук’яненко у Франківську: “Сьогодні потрібно зробити парламент більш гідним”
12 Липня 2016, 16:17
У виборах по 85 округу члени ДВК від “технічних” кандидатів де-факто працюватимуть на одного кандидата
06 Липня 2016, 20:05
У Калуші на базарі Тягнибок агітував за кандидата від “Свободи”
04 Липня 2016, 10:07
Вибори на Прикарпатті: коли і кого з кандидатів ми почуємо і побачимо?
01 Липня 2016, 13:17
У виборчому окрузі №85 виборців спокушають безкоштовними святами, подарунками та екскурсіями
30 Червня 2016, 11:50
Велика кількість кандидатів – політична технологія для дезорієнтації виборців, – М.Лисюк голова КВУ в області
24 Червня 2016, 14:29
Стали відомі імена ще трьох кандидатів у парламент по округу №85
16 Червня 2016, 8:07
На калуському окрузі зареєстровано вже дев’ять кандидатів
13 Червня 2016, 17:20
ОПОРА: ЦВК зареєструвала ще 3 кандидатів по округу №85 та здійснило заміну у складі комісії
08 Червня 2016, 12:23
На Прикарпатті селяни не пішли голосувати, тому що не впевнені, що їм виділять кошти на дитячий садок
28 Березня 2016, 20:53
Нині в «Правому секторі» відбуваються неконтрольовані процеси, – Ярош
26 Лютого 2016, 18:58
Сич стверджує, що сесію обласної ради не скликають через БПП
26 Листопада 2015, 21:23
Ігор Насалик привітав Руслана Марцінківа з перемогою
16 Листопада 2015, 17:43
ЦВК оприлюднила інформацію про явку в другому турі місцевих виборів
16 Листопада 2015, 15:21
Івано-Франківська ТВК оголосила результати виборів в Івано-Франківську
16 Листопада 2015, 12:02