Попередній день   Наступний день

23:33
V відкрита регіональна конференція для бізнес-організацій BizCamp2012 проходитимуть в Івано-Франківську 31 березня 2012 року. Дванадцять професійних спікерів, провідних експертів в галузі управління, фінансів і маркетингу з Івано-Франківська, Києва та Львова, виступлять перед представниками місцевого бізнесу.

15:49
Конституцiйний Суд перенiс на пiвроку термiни декларування депутатами й держслужбовцями своїх витрат. Відповідне рішення КС прийняв у вівторок, 20 березня, повідомляє Українська правда. Суд визнав неконституцiйним положення закону "Про засади запобiгання та протидiї корупцiї", згiдно з яким держслужбовцi й депутати мали декларувати свої витрати та витрати своїх родин вiд дня набуття чинностi цим законом із 1 липня 2011 року. Згiдно з рiшенням КС, вiдповiдне положення набуває чинностi на шiсть мiсяцiв пiзнiше - з 1 сiчня 2012 року.

15:35
Протягом 2011 року спеціалістами органів Держкомзему проведено 205 перевірок стану використання сільськогосподарських земель, втому числі товарних земель, виявлено 119 порушень вимог земельного законодавства на загальну площу 4986,1064 га, які кваліфікуються як «невжиття заходів по боротьбі з бур’янами».

15:18
Як ми вже повідомляли раніше, наш портал спільно з компанією "Київстар" оголосили конкурс на кращу екскурсію Карпатським регіоном. Усі екскурсії окрім нашого сайту також будуть опубліковані на порталі "ILoveUkraine" і сьогодні у нас перший учасник, який пропонує екскурсію "Слідами станіславської пожежі"

15:02

"Фіртка" вже повідомляла про земельний спір між мешканцями села Городниця Городенківського району й Івано-Франківською обалсною радою. Як повідомили в облдерадміністрації, минулого тижня питання було вирішено. Минулої п’ятниці перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк за дорученням голови ОДА Михайла Вишиванюка побував у селі Городниця та у тамтешньому Будинку культури вручив селянам 110 державних актів на землю.



14:46
Івано-франківські крадії вподобали новий об’єкт для своїх промислів. Цього разу до ока їм припала чавунна огорожа міського озера. Із проханням навести лад й затримати злочинців до правоохоронних органів сьогодні на оперативній нараді у міського голови звернувся директор центрального міського парку Володимир Ротару.

14:31
Захищаючись від п’яного сина, коломийська пенсіонерка з допомогою дерев’яної качалки відправила його до реанімації. Надвечір 16 березня в чергову частину Коломийського міськвідділу міліції зателефонувала 65-річна жителька районного центру. Вона повідомила, що побила у квартирі свого 47-річного сина. Мовляв, її Василь прийшов додому в нетверезому стані, затіяв сварку, а потім схопив зі столу кухонний ніж, погрожуючи фізичною розправою.

14:14
За січень–лютий 2012 року підприємствами області виконано будівельних робіт на суму 94,2 млн.грн., що становить 1,7% загальнодержавного обсягу. Обсяги будівництва на Івано-Франківщині порівняно з аналогічним періодом 2011р. зросли на 11,4%. Серед регіонів України за індексом обсягів будівельних робіт область посіла 6 місце.

13:52
Останнім часом до Івано-Франківської міської служби оперативного реагування збільшилася кількість звернень з питань благоустрою. Найбільше іванофранківці почали скаржитися на нищення газонів у дворах і скверах, до чого спричиняє хаотичне паркування автомобілів у зеленій зоні прибудинкових територій.

13:36 | Коментарів: 1
Сьогодні, 20 березня стала відома офіційна позиція власника комплексу палацу Потоцьких Олега Бахматюка, згідно якої він повністю підтримує точку зору Івано-Франківської міської ради та громадськості, щодо необхідності негайної реставрації в’їзної брами палацу.

13:19
Податкова служба України повідомила, що не запроваджує ніяких додаткових вимог для громадян при посвідченні договорів про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна. Усі нові норми, видані Мін'юстом, стосуються тільки нотаріусів, які будуть перевіряти відсутність податкової застави при операціях з нерухомістю.

13:05
ПАТ «Прикарпаттяобленерго» з програмою корпоративного волонтерства «Наш суперагент» стало переможцем у конкурсі «Корпоративне волонтерство-2011» (номінація «Здоров’я і спорт», категорія «Велика компанія»). Конкурс було оголошено  Фондом Східна Європа в партнерстві з мережею Глобального договору України, програмою «Волонтери ООН», Європейською Бізнес Асоціацією, Американською Торгівельною Палатою, Корпусом Миру США та Українським форумом благодійників. Мета конкурсу – відзначити компанії, де розроблені та активно впроваджуються волонтерські програми, що покликані вирішити важливі суспільні проблеми.

12:52
На Івано-Франківщині тривають комплексні відпрацювання населених пунктів – заходи, ініційовані Управлінням Держтехногенбезпеки в області, та покликані привернути увагу якнайширших верств населення до проблем пожежної безпеки краю. Днями правил безпеки життєдіяльності навчали мешканців сіл Луки Городенківського та Загвіздя Тисменицького районів.

12:38
Минулої неділі у Тисменицький райвідділ міліції, що на Івано-Франківщині, надійшло одразу ж дві заяви від власників транспортних засобів про те, що з їхніх машин викрадено бензин. Обидві автівки були припарковані на шосе біля автомобільного ринку. В одному випадку у паливному баці автомашини марки «ВАЗ-2101» бензину стало менше на 15 літрів, а в іншому – автовласник підрахував, що не вистачає 18 літрів пального.

12:24
Перший заступник голови ДПС в Івано-Франківській області- начальник управління податкової міліції Василь Роїк представив колективу Рогатинської податкової інспекції  нового в.о.начальника ДПІ у Рогатинському районі – Романа Ігоровича Смагу.

12:09
Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій разом з ректором Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахієм Крижанівським 16 березня 2012 року відвідав село Маріямпіль Галицького району, де розпочато роботи з реконструкції колишнього амбулаторного корпусу місцевої дільничної лікарні під інженерно-екологічний полігон.

11:56
Івано-Франківськ — Севастополь — Феодосія — Очаків — Івано-Франківськ. Такий маршрут подолала знімальна група обласного телебачення “Галичина”, щоб розповісти про те, як служать прикарпатські хлопці у Військово-Морських Силах України. Протягом тижня журналістка Юлія Юзьків та оператор Петро Солтис, а також кореспондент часопису Міністерства оборони України “Народна армія” підполковник Тарас Грень відвідували військові частини, де служать вихідці з Івано-Франківщини.

11:42
Фізичні особи – підприємці, які обрали  першу або  другу  групу спрощеної системи оподаткування сплачують єдиний податок не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.  Зазначена норма передбачена  пунктом 295.1. Податкового кодексу України.

11:29

19 березня о 03.00 год. в реанімаційне відділення Косівської центральної районної лікарні з діагнозом травма хребта доставлено 29-річного  жителя с. Старі Кути Косівського району. Як повідомили Паралелі у прес-службі МНС в області, чоловік отримав травму внаслідок падіння з 3-го поверху житлового будинку. Стан важкий.


11:14
В Івано-Франківську проводився чемпіонат області з легкоатлетичного кросу серед міст, районів, спортивних шкіл та навчальних закладів. В змаганнях взяли участь збірні команди: м. Івано-Франківська, м. Калуша, Тисменицького, Калуського, Рожнятівського, Косівського, Тлумацького районів, Івано-Франківського коледжу фізичного виховання, Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, Івано-Франківського національного медичного університету, Івано-Франківської ДЮСШ «Колос», Калуської ДЮСШ, Івано-Франківської СДЮШОР з боксу та легкої атлетики, Івано-Франківської ОДЮСШ та Івано-Франківської ДЮСШ «Інваспорт», всього 238 учасників.

10:57
Краєзнавчий музей готується до нової виставки в рамках проекту «Врятуймо скарби разом!». Три роки тому музей відкрив прикарпатцям та Україні унікальні, досі не відомі ікони XVIII-XIX століть. Ідея проекту належить франківському реставратору Валерію Твердохлібу.

10:42
На Прикарпатті зросла кількість злочинів. Про це  йдеться у довідці прокуратури області «Про стан законності в Івано-Франківській області за 2011 рік». Воно відбулося за рахунок зростання злочинів проти статевої недоторканості (йдеться про зґвалтування), проти власності (у тому числі, крадіжок), проти громадської безпеки, безпеки руху та експлуатації транспорту.
Найбільшій ріст крадіжок відбувся у Снятинському (майже на половину), Коломийському, Богородчанському та Городенківському районах, пише стик.

10:28
Зібравши понад 100 тис. грн. від депутатів та чиновників на відновлення Брами Палацу Потоцьких, міська влада стикнулася з тим, що реставрувати її вони просто не мають права. Адже гроші вони перерахували на казначейський рахунок. Оскільки це приватна власність, то чіпати її просто так не можна. Має бути лист від власника, який дозволяє це зробити. Кілька тижнів йшли переговори стосовно того, щоб власник Палацу Олег Бахматюк (або його довірені люди) направили такого листа міській раді. Але в результаті так ні до чого не домовилися.

10:13
У вівторок на засіданні Івано-Франківського виконкому визначали відповідальну організацію за утримання, ремонт та експлуатацію ліфтів. Тобто, як завжди, шукали крайнього у тих проблемах, які нині має місто.

9:59
Володимир Головацький, із села Семаньківці Галицького району, все життя пропрацював агрономом. А після 50 років відкрив у собі ще один талант – почав різьбити й малювати. У себе на обійсті він побудував церкву та стверджує, що саме цим врятував життя дружині.

9:44
Двоє жителів Надвірнянського району ледь не пустили під укіс потяг. Незаконно зрубавши два дерева на території Карпатського національного парку, вони з допомогою коня волокли їх додому. Шлях пролягав через залізничну колію (перегон Яремче – Делятин), І коли колоди перетягували через рейки, над’їхав потяг. Один зі зловмисників щосили вдарив коня батогом і той рвонув так, що розірвав залізні ланцюги, якими дерева були причеплені до нього.

9:29 | Коментарів: 1
Два роки тому, 11 березня 2010 року, Міністерство освіти і науки (МОН) України очолив Дмитро Табачник. Це призначення одразу викликало бурю протестів, які не стихають і нині. Українці тут не те що трохи гавкають, а криком кричать, натомість «табачниковий» караван досі просувається. Отже, куди за два роки заїхала українська освіта?

9:15
17 березня в селі Богородичин Коломийського району мешканці виявили в лісосмузі п’ять 37-міліметрових та два 45-міліметрові артилерійські снаряди часів минулих воєн. Про це повідомили в обласному МНС.

9:01
21 березня без електропостачання можуть залишитися мешканці військового містечка у селищі Делятині що на Прикарпатті. Як повідомляє прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго", це вже не вперше у колишніх військових виникають такі проблеми через несплату заборгованості за використану електроенергію.

8:46
Верховна Рада пропонує підвищити безпеку дітей в автомобілях шляхом введення штрафу за перевезення маленьких пасажирів не в спеціальних кріслах. На сьогоднішній день перевезення дітей зростом менше 145 см або віком менше 12 років в машинах без спеціальних дитячих крісел або на задньому сидінні мотоцикла та мопеда забороняють Правила дорожнього руху. Однак штрафу за недотримання цього правила поки немає. Тому багато водіїв, нехтуючи безпекою маленьких пасажирів, перевозять їх без спеціальних крісел, саджаючи на штатні сидіння або на руки дорослим, пише ТСН.

8:32
В Івано-Франківську близько десятої години вечора наряд групи затримання Державної служби охорони отримав повідомлення про спрацювання тривожної сигналізації у кафе по вулиці Дністровській, яке перебуває під охороною. Через декілька хвилин міліціонери прибули на місце події, де до них одразу звернувся по допомогу бармен даного закладу.

8:18
Українська народна партія вимагає у Верховної Ради позбавити депутатської недоторканості народного депутата від Партії Регіонів Юрія Болдирєва, за заклики до порушення територіальної цілісності України. З цією заявою виступив член Правління УНП Володимир Ступак.

8:04
В березні прокуратурою Івано-Франківської області завершено досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно судді одного із судів області. Слідством у справі встановлено, що головуючий у справі суддя від імені держави Україна виніс постанову, якою незаконно звільнив підсудну від відбування покарання.

Попередній день   Наступний день