Попередній день   Наступний день

16:03
В Івано-Франківській області працює 22 школи, в яких навчається по 7-8 учнів. Про це повідомив журналістам голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. «У нас є 22 школи, де навчаються по 7-8 учнів. Яка може бути ефективність навчання, коли всі учні різного віку сидять в одному класі? Річне навчання одного учня у цій школі державі коштує ж стільки, скільки навчання студента у Кембриджському університеті на рік, а це 57 тисяч гривень. Логіки утримувати такі школи немає», - зазначив Вишиванюк.

15:57

28 лютого на гірськолижному курорті «Буковель» відбудуться лижні змагання з гігант слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ "Кубок Блаженного Йосафата Коциловського". Метою змагань є популяризація здорового способу життя через приклад духовенства. Організаторами змагань є Львівська та Івано-Франківська митрополії і Коломийсько-Чернівецька єпархія УГКЦ, Український католицький університет.


15:42
Прокурорською перевіркою в управлінні праці та соціального захисту населення Богородчанської РДА встановлено, що посадовці порушують передбачений законом 10-денний термін розгляду документів для призначення державної допомоги дітям- інвалідам.  Це призводить до порушення прав цієї категорії дітей та затримує виплату коштів.

15:27
Яндекс з’ясував, що шукали до дня Святого Валентина мешканці Західної України. Користувачі пошуку Яндекса починають активно цікавитися романтичним святом ще з середини січня. Мешканці Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, як і мешканці інших регіонів, хочуть навчитися робити валентинки, шукають подарунки та готові привітання і сценарії свят.

15:11
Поганий стан прикарпатських доріг непокоїть не тільки водіїв, а й співробітників Державтоінспекції, які вважають погані дороги супутньою причиною виникнення багатьох дорожньо-транспортних пригод. Про це розповів в ході сьогоднішньої прес-конференції начальник обласного управління ДАІ майор міліції Ярослав Ковальчук.

14:49
Як повідомляла Фіртка, нещодавно на Прикарпатті було виявлено мертве немовля. Його на подвір’я одного із мешканців села Міжріччя Долинського району приніс. Згодом було з'ясовано, що горе-матір'ю виявилась дівчина із села, яка навчалась у Львові. Як стало відомо, міліціонери здійснили подворовий обхід села, в ході якого з’ясували, що одна з його мешканок, неодружена 18-річна дівчина нещодавно була вагітною. Студентка категорично заперечувала свою причетність до народження дитини.

14:33
13 лютого 2013 року минуло 4 роки з того часу, коли з ініціативи міського голови Віктора Анушкевичуса відновлена діяльність Івано-Франківського молодіжного міськвиконкому.

14:17

Радомир Пантазі народився з вродженою вадою — грижею спинного мозку. У віці 10 днів йому зробили операцію з її видалення.
Операція минула успішно, проте дитина не відчувала ніжок і не контролювала функції тазових органів. Зараз хлопчикові три роки. Увесь цей час батьки не втрачають надію і проводять з Радомиром усю можливу реабілітацію. Завдяки їх неймовірним зусиллям, хлопчик навчився повзати, спираючись на коліна, він може трошки постояти біля опори та навіть хвилинку походити, тримаючись руками за стінку. Але контролю функцій тазових органів і далі немає. До того ж, у дітей з такими вадами на 4-5 році життя може відбутися суттєве погіршення стану…


12:58
В неділю, 17 лютого, в Івано-Франківську стартують «Вечори французького кіно». «Вечори французького кіно» - це щорічний фестиваль самих популярних французьких прем'єр року. Колекцію нових і найкращих французьких фільмів представляє українським глядачам компанія «Артхаус Трафік».

12:39
Івано-Франківськ має намір випустити муніципальні облігації для залучення коштів на проведення капітального ремонту міських доріг. "Департамент комунального господарства буде пропонувати вже в цьому році розпочати роботу щодо випуску облігацій внутрішньої місцевої позики на капітальний ремонт доріг. І якщо ми це питання напрацюємо, то вже в 2014 році ці кошти можуть бути використані на капітальний ремонт доріг", - повідомив на засіданні міськвиконкому представлення проекту програми розвитку дорожньої інфраструктури Івано-Франківська на 2013-2015 рр.., заступник директора департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку Михайло Смушак.

12:21
Великі платники податків Прикарпаття наповнили п’яту частину зведеного бюджету області. Про це інформує прес-служба обласної ДПС. В січні поточного року великі платники податків області сплатили до бюджетів усіх рівнів 47,1 млн. грн. податків і зборів, що складає 22,1 відс. від суми податкових надходжень в області. До державного бюджету від цих платників податків надійшло майже 37 млн. грн., або 39 відс. показника області.

11:51
Завдяки оперативному реагуванню Івано-Франківської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері до бюджету надійшло більше 96 тисяч гривень. Нагадаємо, постановою Івано-Франківського окружного адміністративного суду задоволено позов Івано-Франківського міжрайонного прокурора в інтересах держави про стягнення з ПАТ «Живиця» заборгованості по орендній платі за землю у розмірі 96 454,14 грн.

11:35
Сьогодні, 14 лютого, о 16.00 в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбудеться відкриття виставки картин Христини Бик під назвою „Крилаті мрії”.  Близько 50 картин молодої художниці яскраво відображають її внутрішній світ. І цей світ дуже особливий – світлий і ніжний, він відтворений у кожній роботі дівчини.

11:18
Служба безпеки України застерігає громадян не стати жертвами шахрайської схеми, яку протягом останнього часу зловмисники впроваджують через мережу Інтернет.  Зловмисники розповсюджують шкідливий програмний засіб Trojan, що блокує роботу операційної системи Windows. При цьому на монітор ураженої ПЕОМ виводиться повідомлення про її блокування правоохоронними органами за нелегальну діяльність користувача (використання неліцензійного програмного забезпечення, відвідування порносайтів тощо) з вимогою перерахувати гроші на електронні гаманці. Слід зазначити, що сплата коштів за вказаними зловмисниками реквізитами не призводить до розблокування ПЕО

10:58
На сайті Міністерства екології та природних ресурсів України наведено 10 підприємств, які найбільше за всіх забруднюють атмосферне повітря в Україні. Як інформує прес-служба міністерства, підприємства розташовані в таких областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська та Луганська. Між тим, конкретних даних у цифрах — яке підприємство забруднює повітря більше або менше — не наводиться.

10:39
На борту літака, що здійснював рейс Одеса–Донецьк, перебувало 50 людей, у тому числі восьмеро членів екіпажу. Внаслідок події загинуло п’ятеро осіб, під час проведення рятувальної операції евакуйовано 45 осіб, з яких восьмеро – з травмами госпіталізовано.

10:33
Діяли вони на території Коломийського та Косівського районів. З кінця січня до міліції почали надходити звернення з приводу пограбувань, які були здійснені у селах Мишині Коломийського та Пістині Косівського районів і у самому Косові. У пізній час на той час ще невідомі молодики перестрівали одиноких перехожих і з застосуванням фізичної сили, погрожуючи предметом, подібним на пістолет або ножем відбирали у них особисті речі, здебільшого, стільникові телефони, та гроші. В одному з випадків у жертви забрали дві тисячі гривень, у іншому студент позбувся ноутбука. Наперед зауважимо, що це було найбільшою здобиччю грабіжників.

10:17
Американський уряд вирішує, чи позбавляти Україну митних пільг: через ігнорування Києвом права інтелектуальної власності. У Вашингтоні до квітня мають вивчити висновки Міжнародного альянсу інтелектуальних прав, згідно з якими Україна є найбільшим порушником авторських прав у світі. У Державній службі інтелектуальної власності натомість стверджують, що масштаби проблеми фахівці з-за кордону перебільшили, - говорить Радіо Свобода.

9:54
Вчора на КП «Міська ритуальна служба» було заплановане скорочення восьми працівників. Проте працівники пішли на прийом до міського голови Віктора Анушкевичуса і випросили для себе роботу. Чи надовго – питання. Після цього на виконкомі розглядалося питання про доставку померлих на судмедекспертизу. До тепер цим займалися вісім працівників (чотири водії та чотири санітари) «Міської ритуальної служби». У бюджеті-2013 під ці послуги заклали 250 тис. грн. Правда, як каже заступник директора підприємства Василь Парашій, треба значно більше – 600 тис. грн.

9:38
Народний депутат України Руслан Марцінків звернувся до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України з проханням відновити роботу Українського радіо-1, Українського радіо-2 та радіо «Промінь».

9:21
72-річний дідусь наклав на себе руки у Коломиї. Його тіло було виявлено в понеділок по обіді на горищі його власного помешкання по вулиці Січневій. Для скоєння суїциду чоловік обрав найбільш поширений серед прикарпатських самогубців спосіб – повішання.

9:06
«Єдиному розрахунковому центрі» визначилися із комунальними пріоритетами на 2013-й рік. Замість надто масштабних і дороговартісних капремонтів більше уваги звертатимуть на стан дахів, під'їздів та підвальних приміщень споруд житлового фонду, повідомляє Телеканал новин «24» Івано-Франківськ.

8:49
За даними Державної служби статистики, індекс споживчих цін в Україні у січні 2013 року склав 100,2%, в області – 100,3%.
Серед регіонів у січні 2013 року підвищення споживчих цін (на 0,1–0,5%) зафіксовано у Вінницькій, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Харківській, Івано-Франківській, Луганській, Київській областях, м.Києві та Дніпропетровській області. В АР Крим, Закарпатській, Чернівецькій областях та м.Севастополі індекс споживчих цін склав 100,0%. Зниження споживчих цін на 0,2–0,1% зафіксовано в Рівненській, Тернопільській, Волинській, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській областях.

8:33
Керівництво Коломийського педагогічного коледжу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника спільно з коломийським міськрайонним товариством «Просвіта» та усією студенською родиною вирішили почати відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка за рік до ювілею.

8:19 | Коментарів: 1
У ніч з вівторка на середу, о 1 годині 26 хвилин 52 секунди, під час підготовки до друку газети "Експрес", відбувся вибух на одній з двох головних друкарських машин поліграфічного комплексу. Про це повідомляє редакція газети "Експрес".

8:06
Цього дня вони на знак кохання один до одного дарують «валентинки» - подарунки у вигляді серця. Масово День Святого Валентина відзначається з ХIII століття в Західній Європі, з 1777 року - у США. В Україні це свято масово і відкрито стали відзначати з початку 1990-х років.

Попередній день   Наступний день