Попередній день   Наступний день

22:22
Сьогодні відзначають Міжнародний день пам’яток та історичних місць. Його запровадила у 1983 році Асамблея Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць при ЮНЕСКО. А наступного року його вперше відзначили у світі. В Україні це свято має назву День пам’яток історії та культури. Спадщину минулого вшановуємо з 1999 року.

21:54
У понеділок, 18 квітня, відбулася зустріч заступника міського голови Івано-Франківська Богдана Білика зі стихійними торговцями квітів, які напередодні великодніх свят заполонили середмістя.

21:26
Зловмисник, перебуваючи на одному із ринків міста Івано-Франківська, вчинив спробу викрасти електродриль, однак довести злочинний намір йому завадили правоохоронці.

20:55
Завтра, 19 квітня, частина Калуша перебуватиме без води.

20:25
Відбулася зустріч голови Косівської райдержадміністрації Зеновія Томащука та голови районної ради Павла Ванджурака із делегацією Венгровського повіту Мазовецького воєводвства Республіки Польща.

19:50
У суботу, 23 квітня,  в Івано-Франківську та області вшосте відбудеться акція Всеукраїнсько прибирання “Зробимо Україну чистою”. Акція пройде у рамках всесвітньої соціальної ініціативи “Let’s Do It!”. Вона спрямована на те, щоб очистити від сміття нашу спільну домівку

19:16
В Івано-Франківській області планують оптимізувати мережу загальноосвітніх навчальних закладів із скороченням їх кількості. Відповідні заходи передбачені розпорядженням голови Івано-Франківської облдержадміністрації Олега Гончарука "Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів області, дотримання режиму режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2016 рік".

18:54
Президент Петро Порошенко наголошує, що поступовий перехід української армії на контракту основу, який активізовано останнім часом, забезпечує майже повне комплектування військових частин і підрозділів Збройних Сил України.

18:32
16 квітня в охоронних зонах відповідальності рятувально-водолазних станцій в містах Івано-Франківськ, Галич, Коломия особовим складом велося цілодобове чергування.

18:05
Напередодні в Івано-Франківську травмувався мотоцикліст, який обганяв автомобіль, а в суботу – водій та пасажири машин на Снятинщині і Рогатинщині.

17:44
Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук підписав розпорядження "Про проведення в області призову громадян на строкову військову службу у 2016 році". 

17:22
17 квітня в Івано-Франківську пройшли Пластові збори до 104-ї річниці складання першої Пластової присяги. На захід біля фортечної галереї «Бастіон» прийшли пластуни, прихильники, сеньйори і навіть найменші пташата. Активісти були відзначені грамотами виконавчого комітету та подяками міського голови.

16:56
На Вербну неділю в Івано-Франківську встановлять рекордний великодній кошик та запросять представників Книги рекордів України для фіксації здобутку.

16:29
Розпочалась Хресна хода на площі біля Катедрального собору Преображення Господнього, що в м. Коломия. Владика Василь (Івасюк) разом з духовенством та великою кількістю вірних молився Акафіст до страстей Христових.

16:07
Днями в селі Старі Богородчани відбулася презентація проекту «Підтримка розвитку Старобогородчанської об’єднаної територіальної громади, Богородчанського району, Івано-Франківської області».

15:42
За минулу добу зафіксовано одразу два самогубства.

15:23
Півторамісячне відрядження до Маріуполя прикарпатського батальйону патрульної служби поліції особливого призначення виявилося доволі результативним – за цей період івано-франківські спецпризначенці затримали 172 правопорушника.

14:53
Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук підписав розпорядження "Про заходи щодо наповнення місцевих бюджетів області, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни на 2016 рік".

14:30
17 квітня відбулась традиційна у часі Великого посту Хресна Дорога вулицями Івано-Франківська за маршрутом: Церква Царя Христа – вул. Незалежності – Вічевий Майдан – вул. Галицька – Архікатедральний і Митрополичий Собор Святого Воскресіння. Хресна хода покликана відтворити в пам’яті віруючих шлях Ісуса на Голгофу. Вона супроводжується спільними молитвами та невеликими проповідями отців різних церков.

14:05
На європейській першості з важкої атлетики в Норвегії коломиянка Вероніка Івасюк у ваговій категорії до 58 кг здобула срібну медаль у ривку з результатом 90 кг, повідомляє НТК.

13:41
Вчора, 17 квітня, в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулось відкриття виставки і презентація Всеукраїнського культурного проекту «Українські філософи», який організувала культурна асоціація «Новий Акрополь».

13:19
16 квітня о 17:48 в селі Пасічна Надвірнянського району виникла пожежа господарської будівлі. Вогнем пошкоджено перекриття та стіни господарської будівлі. Попередня причина виникнення пожежі - необережне поводження з вогнем під час куріння з боку власника. 

12:55
Контрабандний канал постачання наркотиків в Україну ліквідували співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками на Івано-Франківщині, повідомляє Прес-центр СБ України.

12:33
Напередодні Міжнародного дня дитячої книжки в Педагогічному інституті ПНУ ім. В. Стефаника відбулася літературна зустріч з дитячим письменником, видавцем, поетом Іваном Андрусяком. Студентам 5-го курсу спеціальності «Початкова освіта» літератор розповів про особливості творчості для дітей, звідки черпає сюжети для своїх книжок, похвалився новинками видавництва «Фонтан казок» і все це «приправив» добірною дитячою поезією.

12:07
16 квітня міський голова Руслан Марцінків приєднався до мешканців вул. Целевича та вул. Коновальця, аби допомогти привести території до ладу.

11:42
На крок попереду. Івано-Франківськ вкотре лідирує в рейтингу відкритості до громади. В рамках проекту “Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні” місцеві чиновники діляться власним досвідом з колегами з інших міст. Міська влада вже 4 рік поспіль використовує дистанційну систему управління в сфері надання послуг та звітності перед громадою.

11:19
Як повідомив начальник ДПІ у Городенківському районі Руслан Колодій,  платники податків Городенківщини впродовж січня-березня 2016 року до бюджетів усіх рівнів сплатили 18,67 млн. гривень податків, зборів та інших обов’язкових платежів.

10:57
16 квітня на вулиці Довженка громадські активісти спільно з Сергієм Абрам’яком висадили більше 50 дерев.

10:30
У бійця АТО з Коломийщини Олександра Ковтуника вогонь вщент знищив помешкання. Волонтери просять допомогти відновити його житло.

10:05
Нагадаємо, що у травні минулого року чимало українських політиків приписували собі ініціативу зменшення норм споживання газу для тих громадян, які користуються блакитним паливом без лічильників. Тоді ці норми зменшили удвоє попри те, що газопостачальники переконували: навіть попередні норми споживання газу не завжди відповідають реаліям. Втім, газопостачальникам треба довіряти, але й перевіряти, адже вони у цій справі — сторона зацікавлена.

9:39
16 квітня міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зустрівся з першим заступником міністра молоді та спорту, президентом Федерації легкої атлетики України, віце-президентом Національного олімпійського комітету Ігорем Гоцулом.

9:17
Сотник івано-франківської сотні ВО «Свобода» Сергій Дідич загинув 18 лютого 2014 року – в один із найзапекліших днів протистояння на Майдані.

8:54
Аварія трапилася у Шепарівцях. Водій автомобіля "Honda Civic", 1973 року народження, мешканець Надвірнянського району, рухався із Коломиї у напрямку Делятина.

8:32
Відбулася робоча нарада щодо організації проведення Першого міжнародного мистецького фестивалю «Carpathian space» («Карпатський простір»).

8:04
Днями до Коломийського відділу поліції надійшло звернення із ПАТ «Укртелеком» про крадіжку телефонного кабелю.

7:37
Представники Головного управління ДФС в Івано-Франківській області долучились до міжнародного соціального проекту "Діти за мир в усьому світі", проведеного за ініціативи благодійної організації «Фонду відродження Прикарпаття».

7:22
16 квітня у приміській заповідній зоні Івано-Франківська, активісти провели прибирання, участь в якому взяли як рядові громадяни, так і представники правопорядку.

6:39
18 квітня візьме старт традиційний чемпіонат міста з волейболу серед чоловічих команд.

Попередній день   Наступний день